Nicolae Ciucă, premierul României, a anunțat ieri, 13 mai, că elevii care vor participa la olimpiadele naționale vor avea parte de mai multe beneficii. Decizia a venit în urma unei întâlniri cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Elevii care vor participa la olimpiade naționale vor avea parte de mai multe beneficii.

Premii mai mari pentru elevii care obțin rezultate la Olimpiadele Naționale

Premierul României și ministrul Educației s-au întâlnit de curând cu lotul de olimpici la matematică al României. Elevii silitori au reușit să obțină premiul I la Olimpiada Balcanică de Matematică 2022, iar victoria lor le-a dat o idee extrem de bună miniștrilor.

Sursa: Facebook
„Speranţa noastră pentru viitor sunteţi voi şi se discută mult în spaţiul public despre ce fac olimpicii români când finalizează studiile liceale, după ce optează pentru universităţile de prestigiu.
Nu vreau să vă conving să faceţi altceva, faceţi ceea ce credeţi voi că este de făcut, dar nu uitaţi că tot ceea ce aţi învăţat s-a întâmplat aici în familia voastră, în şcoala românească, alături şi îndrumaţi de profesorii români care v-au adus să performanţi la nivelul acesta”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Alocații dublate pentru studenții olimpici

Premierul României, Nicolae Ciucă a mărturisit că dorește dublarea alocației zilnice care le este acordată elevilor olimpici din România. Prin urmare, tinerii care se vor califica în etapele naționale vor avea parte de venituri duble.

„E responsabilitatea noastră, a Guvernului, mai ales cât sunteţi încă acasă, făcând performanţă sub culorile României, să generăm un sistem de promovare bazat pe merit şi valoare profesională autentică în societate, în care performanţa să fie recunoscută”, a adăugat Nicolae Ciucă.