Reprezentanții noului guvern PNL-PSD-UDMR au declaratcă nu o să existe o nouă lege a pensiilor. Însă, ei vor moderniza actuala lege

Reprezentanții guvernului nu au oferit prea multe detalii în legătură cu această modernizare. Singurul ministru mai activ în declarații a fost ministrul Muncii, Marius Budăi. Ministrul a făcut recent reproșuri destul de grave la adresa miniștrilor USR care au negociat Planul Național de Redresare și Reziliență. Având aceste lucruri în vedere, pensionarii se pot liniști. Legea pensiilor urmează să fie modernizată de alianța aflată acum la guvernare. Ceea ce se știe în acest moment, este că începând cu data de 1 ianuarie 2022, pensiile din România vor crește cu 10 procente. Astfel, cea mai mică pensie crește până la 1.000 de lei.

Guvernul trebuie să ia o decizie

Veste bună pentru toți bătrânii. Cu cât vor crește pensiile, de la 1 ianuarie 2022
Pixabay.com

Tot mai mulți români sunt nemulțumiți de pensiile speciale. Pensiile speciale nu scad nici ca sumă, nici ca număr. Nu, nici nu rămân la fel ca până acum. Se pare că pensiile speciale se vor înmulți considerabil! Despre acest lucru a vorbit și fostul ministru al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

 „România cheltuie 8% din PIB cu pensiile în acest moment, deci o limită de 9,4% mi se pare decentă, dar de fapt spațiu bugetar pentru creșteri de pensii. De la 1 ianuarie, dacă nu se dă ordonanță de prorogare, vor intra în plată noi pensii speciale. E vorba de foștii primari. E o nebunie să înființezi mii de noi pensii speciale”, declara Ghinea.

Marius Budăi îl critică acum pe fostul ministru de la USR. Ministrul Marius Budăi declară că fostul ministru de la USR, a negociat în PNRR o limită foarte mică din PIB în ceea ce privește plata pensiilor. Mai exact, un procent de 9,4% din PIB. Evident, este un procent mic față de media europeană, care este de 13% din PIB.

„9,4% – aici ar trebui să ne spună fostul ministru care a prins acest lucru în PNRR, în contextul în care media UE cu plata pensiilor din sistemul public este de 13%. De ce USR şi domnul Ghinea i-a vrut săraci pe părinţii şi bunicii noştri″, a declarat Marius Budăi.