Reclamă

În timp ce lumea și comunitatea medicală continuă să lupte împotriva bolii Alzheimer, vineri s-a aprobat un nou medicament pentru Alzheimer. Boala este una dintre cele mai frecvente tipuri de demență.

Acest nou medicament pentru Alzheimer, denumit Leqembi, poate încetini ritmul declinului cognitiv în stadiul incipient al bolii. Cu toate acestea, prezintă și riscuri de umflături sau hemoragii cerebrale.

Aprobarea medicamentului, lecanemab, care va fi comercializat sub numele de Leqembi, poate contribui în mare măsură la lupta împotriva bolii Alzheimer. Este posibil să fie de mare interes pentru pacienți și medici.

Sursa: Social media

Cercetările privind noul medicament, care va fi o perfuzie intravenoasă administrată la fiecare două săptămâni, sugerează că rezultatele acestui medicament sunt mai promițătoare decât celelalte tratamente disponibile pentru Alzheimer.

Cu toate acestea, experții nu știu încă dacă Leqembi ar putea încetini declinul cognitiv suficient de mult pentru a fi sesizabil pentru pacienții cu această afecțiune.

Noul medicament pentru Alzheimer: Cât de eficient este?

Rezultatele unui studiu clinic, care a încercat să analizeze eficacitatea medicamentului Leqembi, au fost publicate într-o revistă de specialitate. Raportul a concluzionat că „trebuie studii mai lungi pentru a determina eficacitatea și siguranța lecanemab în boala Alzheimer în fază incipientă”.

Pe eticheta medicamentului Leqembi se precizează că medicamentul este destinat a fi utilizat doar în stadiile timpurii și ușoare ale bolii, corespunzând cu statutul pacienților din studiile clinice ale medicamentului.

Ce este boala Alzheimer?

Este cea mai frecventă formă de demență. Este o boală progresivă. Începe cu pierderi ușoare de memorie. Acestea, mai târziu, duc la pierderea capacității de a purta o conversație și de a răspunde la mediul înconjurător. Uneori pacientul se chinuie chiar să își recunoască și identitatea.

Boala implică părți ale creierului care controlează gândirea, memoria și limbajul. Aceasta poate afecta grav capacitatea unei persoane de a desfășura activitățile zilnice.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro