Soții Bianca și Mihai Gabriel Feroiu sunt judecați de Tribunalul Gorj pentru comiterea de evaziune fiscală în formă continuată, în perioada 2009-2017.

„Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că inculpatul desfăşoară activităţi de tip videochat, folosind username «Nemeth». (…) În ceea ce o privelte pe inculpata F.B., s-a stabilit faptul că aceasta este soţia numitului F.M.G., deţin mai multe proprietăţi şi este o persoană cunoscută cu preocupări în domeniul serviciilor de tip videochat“

Bianca Feroiu a obţinut titlul naţional la Culturism Senioare, categoria open, şi medalia de aur la culturism senioare-perechi. Se pare că aceasta figura ca angajată la o firmă cu sediul în Alba Iulia ca agent de vânzări.

Cei doi soți încasau diverse sume de bani în euro sau dolari fără a le declara însă la organele fiscale. Erau utilizatorii unui site de profil, astfel la ei ajungea doar jumătate din banii taxați pe minut, site-ul ar fi practicat un tarif între 3 şi 5 dolari pe minut.

Prejudiciul făcut de fosta sportivă se ridică undeva la 175. 000 de lei, această sumă fiind impozitul pe venit, contribuția la asigurările sociale de sănătate și la asigurările de stat. Calcularea penalităților și a dobânzi, ar ridica suma undeva la peste 261. 000 de lei. Soțul acesteia a adus un prejudiciu de aproximativ 128. 000 de lei. Menționează Inspectorii din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj.

În prezent autoritățile au luat decizia să pună sechestru pe aprtamentul celor doi foști practicanți de culturism. Soții au contestat decizia autorităților.

O sută de mii de români aleg cariera de model de videochat. Potrivit un studiu recent veniturile, cumulate cu tot cu „bacșiș”, ajung chiar și la 20 de mii de dolari în două săptămâni. Industria românească de profil a prins amploare în această perioadă. Fiind înregistrate creșteri în rândul consumatorilor dar și a cererilor de angajare.