Orașul Veneția din Italia este cunoscut întregii lumi pentru gondolele și pentru frumușețea sa extraordinară.

Milioane de turiști îi străbat străzile an de an și de lasă pierduți în măreția sa. Cu toate acestea, în ultima vreme orașul a fost cuprins de ape de-a dreptul, fiind inundat aproape în întregime.

Cauza acestui eveniment nefericit este reprezentată de sezonul ploilor, care an de an produce ca nivelul de apă din oraș să fie mai ridicat decât în restul anului. Turiștii și locuitorii orașului au fost nevoiți să calce pe poduri și să poarte cizme de cauciuc pentru a evita să se ude din cauza apei care a pus stăpânire pur și simplu pe străzile Veneției.

Nivelul apei a atins marțea aceasta 1.27 de metrii, după cum au declarat oficialii orașului. Cantități mai mari de apă sunt așteptate în zilele ce vor urma, iar acest nivel va crește din ce în ce mai mult.

Sezonul cu cantități mari de apă începe de obicei în Veneția la începutul toamnei și durează până la începutul primăverii. Inundațiile afectează, în general, zonele joase ale orașului, printre care se enumeră și Piața St.Marco, una dintre cele mai mari atracții turistice.

Atunci când nivelul apei crește atât de mult, nimic nu scapă din calea ei. Case, cafenele, clădiri, totul este cuprins de-a dreptul de apă și nimic nu poate să schimbe situația. Marțea aceasta, școlile au fost închise preventiv, pentru a fi evitate orice fel de evenimente neplăcute.

Pentru a facilita într-o oarecare măsură traversarea orașului, au fost amplasate poduri de lemn în zonele inundate, tocmai pentru a asigura siguranța turiștilor și a localnicilor.

Ploile torențiale vor continua și în zilele următoare, ceea ce înseamnă că sunt posibile și mai multe inundații pentru Veneția.