David Popovici, puștiul minune de numai 17 ani care a obținut două medalii de aur, va culege roadele muncii sale, care nu sunt puține.

Guvernul României a alocat, din Fondul de rezervă, suma de un milion de lei pentru a-l recompensa pe David Popovici pentru performanța de care a dat dovadă, prin obținerea celor două medalii de aur.

1. Câți bani primește David Popovici de la Guvernul României

„Am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului nostru David Popovici și am decis ca, fiind vorba de o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură. Am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, anunță premierul Nicolae Ciucă.

După ce s-a clasat pe primul loc la 200 metri liber, românul în vârstă de 17 ani a reușit să obțină și a doua medalie de aur în finala probei de 100 metri. David Popovici a devenit, astfel, primul înotător din România care a devenit campion mondial în probe masculine de natație. De asemenea, el deține și recordurile mondiale de juniori la ambele probe. Mai mult, a devenit abia al doilea înotător din istorie, care reușește dubla, în cele două probe de liber, 100 și 200 metri.

2. Popovici va fi recompensat de MTS, CS Dinamo, Primăria Sectorului 2 și de către COSR

Pe lângă banii pe care îi primește de la Guvernul României, David Popovici va fi recompensat și de către MTS, COSR, CS Dinamo, dar și de Primăria Sectorului 2.

Vei rămâne cu gura căscată! Câți bani a primit David Popovici după ce a obținut medaliile de aur

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câștigat medalia de aur, în finala probei de 100 metri liber, de la Campionatul Mondial de Natație. Este al doilea titlu câștigat de sportivul român în doar trei zile. Performanțele sale nu vor fi trecute cu vederea, astfel că sportivul va fi recompensat de către MTS, COSR, CS Dinamo, clubul unde e legitimat, dar și de Primăria Sectorului 2.

Inițial, sportivul va primi suma de 22 de mii de euro, atât cât este stabilit prin lege. Apoi, va primi alți 11 mii de euro, pentru fiecare medalie, din partea MTS. CS Dinamo, clubul la care David Popovici este legitimat, îi va mai da jumătate din suma oferită de Minister. Există posibilitatea ca și cei de la COSR (Comitetul Olimpic și Sportiv Român) să acorde un premiu în bani.

3. „Sumele sunt foarte mici în raport cu performanțele obținute de el”

„Din câte am aflat, primarul sectorului doi intenționează să-i ofere o bursă de 30.000 de lei. Nu știm deocamdată dacă anual sau lunar. E încă o sumă importantă pe care David ar putea să o primească. Chiar dacă sumele sunt foarte mici în raport cu performanțele obținute de el la nivel planetar, îi dorim să încheie rapid niște parteneriate de imagine pentru că merită cu prisosință”, potrivit surselor ProSport.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.