Acestea sunt persoanele publice care nu au avut succes în afaceri și au pierdut investiții importante

În mod cert, lumea afacerilor nu este pentru oricine. Se spune că trebuie să fi înzestrat cu abilități de negociere, sclipire, dar și un strop de „nebunie”pentru a avea succes în afaceri. În mod cert, profitul nu vine din senin, iar drumul spre țelul principal este mereu dificil. De cele mai multe ori, presărat cu impasuri, probleme, deseori lacrimi și impulsul de a renunța. Uneori este necesar să continui în afaceri pentru a ajunge acolo unde îți dorești. Alteori, pentru a nu ajunge la colapsul financiar este un pas inspirat să te oprești la timp.

Vedetele din România care și-au falimentat afacerile

Viața în lumina reflectoarelor pare de la distanță plină de sclipire, opulență și bani cu nemiluita. Nu întotdeauna este însă chiar așa. În lumea artiștilor de exemplu, perioadele de pauză de peste an nu le aduc deloc bani în buzunar. De asemenea, în ceea ce îi privește pe actori, lucrurile nu stau mereu roz. Nume mari precum Jean Paler trăiesc din pensii mici, la limita subzistenței. Comediantul trăiește din câteva sute de lei pe lună, având nevoie nu doar de alimente ci și de medicamente. Bineînțeles, la toate acestea se adaugă taxele la staf.

Din acest motiv, multe dintre persoanele publice din România și-au încercat norocul și în lumea afacerilor.

Din nefericire, planurile nu au mers conform așteptărilor, astfel că aceste vedete au dat faliment. Și-au pierdut afacerile însă au continuat să meargă mai departe. Printre acestea se numără:

Victor Slav

Fostul prezentator al rubricii Meteo de la PRO TV a pierdut mulți bani în afaceri. Acesta a investit în două firme însă în ambele cazuri și-a pierdut toți banii. Fostul soț al Biancăi Drăgușanu nu s-a lăsat însă doborât de nimic și a mers mai departe. Ba chiar, momentan încearcă din nou marea cu degetul într-o afacere online.

Prima dată, Victor Slav a deschis o florărie alături de fosta lui iubită, Anda Adam. Pentru că firma avea profit, cei doi au luat decizia de a se extinde. Din nefericire, dorința de a avea mai mult le-a ruinat afacerea. Aceasta a fost închisă după o scurtă perioadă de timp de la deschidere.

În timpul pandemiei, Victor Slav și-a scos banii de la saltea pentru a miza din nou pe lumea afacerilor. De data aceasta, fostul prezentator și-a deschis un restaurant în zona de nord a Capitalei. Pandemia i-a dat toate planurile peste cap. Astfel, într-un timp destul de scurt, acesta a închis restaurantul pentru că nu avea deloc profit.

Mircea Lucescu

Social media

Chiar dacă din lumea fotbalului, Mircea Lucescu a reușit să facă bani frumoși, nu la fel de bine i-a mers în alte domenii. Alături de familia lui, afaceristul a deținut o agenție de turism. Câțiva ani de zile, societatea le-a adus venituri uriașe. Din 2010 însă, Mircea Lucescu a fost nevoit să renunțe la firma respectivă după ce a intrat în faliment.

Pepe

Artistul a dat rateuri în afaceri însă acest lucru nu l-a determinat să meargă mai departe. Alături de fosta soție, Pepe a deținut o grădiniță alături de fosta lui soție. La divorț, artistul a cedat 90% din afacerea respectivă. Raluca Pastramă a dus mai departe acest proiect. Pepe a deținut și un bar în zona Victoriei însă a fost nevoit să îl închidă.

Colaj Substantial

De asemenea, fostul partener al Oanei Zăvoranu a deținut și un coafor în Capitală. Nici acest proiect nu i-a adus succes în afaceri.

Mihai Trăistariu

Controversatul artist are acum mai multe apartamente în Constanța pe care le închiriază. Mihai Trăistariu face bani frumoși cu ajutorul acestora. În trecut însă, el a investit într-o firmă de taxiuri în orașul natal. Afacerea nu a mers, astfel că, artistul a pierdut într-un final toți banii.

Dan Bittman

Celebrul solist al trupei Holograf a mizat de ani buni și pe afaceri. Acesta a deținut două baruri în Capitală, pe care ulterior le-a vândut. Din banii respectivi, Dan Bittman și-a achiziționat câteva proprietăți.

Ramona Gabor

Social media

Fostul manechin a părăsit România în urmă cu aproape un deceniu. Stabilită în Dubai, Ramona Gabor și-a încercat norocul în mai multe sfere ocupaționale. Sora Monicăi Gabor și-a deschis un atelier de croitorie în Dubai, însă acest business a fost falimentat. Focoasa șatenă nu s-a lăsat de afaceri, astfel că într-un final a dat lovitura. Acum, Ramona Gabor este o antreprenoare de succes în industria parfumurilor.

Irinel Columbeanu

Fostul milionar a deținut o avere impresionantă pe care a reușit să o risipească în doar câțiva ani. Irinel Columbeanu a investit într-o afacere cu ciment care a falimentat. Pentru că făcuse o serie de împrumuturi bancare pentru a o salva, acesta a reușit într-un final să ajungă la sapă de lemn.

Alex Bodi

A devenit bogat după ce a intrat în sfera criptomonedelor însă în trecut nu a avut deloc noroc în afaceri. Alex Bodi a dat faliment după ce s-a implicat în vânzarea de aur. Nu doar că a rămas fără banii lui ci și ai tatălui lui.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.