Sărbătoarea Sfântului Nicolae este una încărcată de emoție pentru copiii creștin ortodocși din întreaga lume. De altfel, ziua vine cu o dublă semnificație pentru cei care poartă numele acestui sfânt. În România, de Moș Nicolae, câteva dintre persoanele publice își aniversează astăzi onomastica.

Nicole Cherry

Nicole Cherry, alias Nicoleta Janina Ghinea este născută pe data de 5 Decembrie. Din acest motiv, părinții ei au decis să poarte numele Sfântului Nicolae prăznuit a doua zi după nașterea ei. Astfel, vedeta are parte de numeroase momente în care să sărbătorească pe parcursul lunii Decembrie.

Nicoleta Voica

Una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică populară își serbează astăzi onomastica. Nicoleta Voica nu a mai fost atât de prezentă în viața publică din România în ultimii ani. Totul datorită faptului că a ales să se mute cel puțin pentru o perioadă și în America.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Nicoleta Nucă

Frumoasa și talentata Nicoleta Nucă a venit în România din Republica Moldova în urmă cu câțiva ani. Artista a reușit să dea lovitura în muzică și să guste succesul într-o țară străină. Nicoleta Nucă este născută în Ianuarie, dar poartă numele Sfântului Nicolae.

Social media

Totuși, în Republica Moldova, obiceiul de a pune cadouri în ghetuțe în această zi, nu prea este întâlnit.

Nicoleta Luciu

Fosta asistentă tv are data nașterii în luna Septembrie, dar își serbează astăzi onomastica. Nicoleta Luciu are 42 de ani și o familie împlinită. Aceasta s-a retras de ani buni din lumina reflectoarelor. De altfel, Nicoleta Luciu a părăsit și Capitala pentru a se muta alături de soțul ei în Sfântu Gheorghe.

Nicolae Botgros

Social media

Poartă unul dintre cele reprezentative ale muzicii populare românești.Nicolae Botgros este un dirijor din Republica Moldova care a purtat pe acordurile muzicii, emoțiile cântecului popular românesc. A urcat alături de orchestra pe cele mai mari scene și a câștigat simpatia românilor.

Nicolae Botgros a rămas anul trecut văduv după ce soția lui, Lidia Băjenarul a trecut la cele veșnice.