Îi vedem zilnic pe ecranele televizoarelor, sau le ascultăm muzica la radio, însă nu ne-am imagina niciodată că aceste vedete, nici măcar nu și-au încheiat studiile liceale. Problemele familiale, sărăcia dar și celebritatea venită peste noapte le-au determinat să renunțe la studii.

Mark Wahlberg, afirmă că problemele familiale și faptul că a crescut într-unul dintre cele mai sărace cartiere din Boston, l-au făcut să renunțe la liceu. Pentru Rihanna lucrurile au stat aproximativ la fel și este puțin cunoscut faptul că, tatăl său era dependent de droguri, însă norocul i-a surâs și la vârsta de 17 ani a obținut primul contract pentru 6 albume.

Nici starul de la Hollywood, Leonardo di Caprio nu se poate lăuda cu performanțe școlare extraordinare și asta pentru că, odată ce a început  să aibă succes în industria cinematografică a abandonat studiile. Nu credem că decizia a fost regretată, deoarece la vârsta de 23 de ani, Leonardo di Caprio a primit rolul în filmul cu cele mai multe premii Oscar din istorie și anume „ Titanic ”, lucru ce i-a asigurat succesul .