Reclamă
Reclamă

Etienne de Villiers, pompier din New York, a fost șocat să afle că vecinul său, Rex Heuermann, arhitect de profesie, era suspectat de crimele în serie de pe Gilgo Beach. Poliția a descins la locuința lui Heuermann pe 13 iulie 2023, arestându-l pentru uciderea a patru femei, cunoscute sub numele de ‘Gilgo Four’.

La început, ofițerii i-au cerut lui De Villiers să-și mute mașina, fără să-i dezvăluie motivul prezenței lor în Massapequa Park, Long Island. După ce a deschis televizorul, De Villiers a înțeles gravitatea situației: ‘Am ieșit afară și am întrebat: Rex este ucigașul de pe Gilgo?. Tipul (polițistul -n.n.) s-a uitat la mine și a spus: De aceea nu pot vorbi’, a relatat pompierul pentru The Daily Beast.

Heuermann a fost acuzat de uciderea a trei femei: Megan Waterman, Melissa Barthelemy și Amber Costello, și în ianuarie 2024 a fost acuzat și pentru uciderea celei de-a patra victime, Maureen Brainard-Barnes. Cele patru femei au dispărut între 2007 și 2010, iar cadavrele lor au fost găsite în decembrie 2010 pe plaja Gilgo.

Reclamă

Procurorul Ray Tierney a anunțat ulterior că Heuermann este acuzat și de uciderea Jessicăi Taylor în 2003 și a Sandrei Costilla în 1993. Rămășițele lui Taylor au fost descoperite în Manorville, în timp ce cadavrul lui Costilla a fost găsit într-o altă zonă împădurită.

Etienne de Villiers și soția sa s-au mutat lângă casa lui Heuermann în 1995. Pompierul a relatat că soția sa era speriată de vecinul lor, care avea obiceiul de a se uita peste gard și de a încerca să vorbească cu ea. ‘Soția mea mi-a spus că o speria’, a spus de Villiers.

După un incident, în care de Villiers i-a cerut lui Heuermann să înceteze, relația dintre vecini a devenit mai calmă. Cu toate acestea, descoperirea crimelor l-a făcut pe De Villiers să reevalueze interacțiunile anterioare cu vecinul său.

În timpul unei percheziții recente, procurorii au găsit pe un hard disk un document în care Heuermann își plănuise faptele și menționase viitoare ‘ținte’. Deși Heuermann este acuzat de uciderea a șase femei, există încă alte șase victime legate de Gilgo Beach a căror cazuri nu au fost încă soluționate.

În total, în 2010 și 2011, rămășițele a 11 victime au fost găsite de-a lungul plajei după dispariția Shannan Gilbert, care a declanșat o căutare intensă a poliției. Chiar și corpul lui Gilbert a fost găsit în decembrie 2011, adăugând la complexitatea cazului.

Până în iunie 2024, uciderea Sandrei Costilla nu a fost considerată parte a crimelor de pe Gilgo Beach, arătând cât de extinsă ar putea fi activitatea criminală a lui Rex Heuermann, conform declarațiilor procurorilor.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro