O nouă epidemie pare că stă să izbucnească. Cazurile de variola maimuței încep să se răspândească, iar până în acest moment 14 țări au confirmat apariția de noi persoane infectate. Mai mult, recent a fost înregistrată și prima infectare în cazul unui român.

Alte două țări au confirmat cazuri de variola maimuței. Astfel, numărul total a statelor unde boala și-a făcut apariția a ajuns la 14. Israel și Elveția se numără printre țările care au confirmat în ultima zi cazuri de variola maimuței. În Israel, virusul a fost identificat la un bărbat de 30 de ani, care a călătorit recent în Vestul Europei. De asemenea, Israelul investighează și alte cazuri suspecte. În Elveția a altă persoană a fost contaminată, acesta contractând virusul prin contact apropiat.

Așadar, până în acest moment au fost confirmate peste 90 de cazuri în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Franța, Olanda, Italia, SUA, Canada, Suedia, Australia, Elveția, Israel și Grecia.

Variola maimuței se extinde cu repeziciune! 14 țări au confirmat cazuri de îmbolnăvire. A fost înregistrat și primul român contaminat
Social media

Primul român confirmat cu variola maimuței

În data de 22 mai, Grecia a confirmat primul caz de variola maimuței, la un bărbat în vârstă de 29 de ani. Este vorba despre un român care trăiește în Marea Britanie și care venise în vacanță în Kefalonia. Există suspiciuni și în cazul iubitei sale, însă boala nu a fost confirmată încă.

Până în prezent, în România a existat un singur caz suspect, la o femeie de 49 de ani, din Rădăuți. Din fericire, alarma a fost falsă, femeia având de fapt varicelă.

„Cazul de la Rădăuţi este din punct de vedere clinic şi epidemiologic al unei paciente de 49 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală, conform şefului secţiei de boli infecţioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Simptomele în cazul variolei maimuței pot fi ușoare sau severe, iar leziunile pot fi foarte pruriginoase (mâncărime – n.r.) sau dureroase. Variola maimuței provoacă erupții cutanate veziculoase pe întreg corpul sau leziuni concentrate pe orice parte a corpului. Acestea pot fi însoțite de febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.