Reclamă

Guvernatorul statului american California, Gavin Newsom, a anunțat că a instituit stare de urgență din cauza răspândirii virusului variolei maimuței. Oficialul a anunțat că statul pe are îl conduce acționează de urgență la toate nivelurile de guvernare pentru a încetini răspândirea virusului.  

 Autoritățile mobilizează testele robuste, monitorizează contacții și creează parteneriate comunitare consolidate pentru a se asigura că persoanele cele mai expuse riscului sunt în vizorul nostru pentru vaccinuri, tratament şi asistenţă.   

Conform biroului lui Newsom, California a distribuit peste 25.000 de doze de vaccin dintr-un total de 61.000 de doze primite până în prezent. În total, peste 30 de unităţi şi furnizori din tot statul oferă tratament pentru variola maimuţei.  

„Vom continua să lucrăm cu guvernul federal pentru a asigura mai multe vaccinuri, creşterea gradului de conştientizare cu privire la reducerea riscului şi sprijinirea luptei comunităţii LGBTQ împotriva stigmatizării”, a spus Newsom.  

A fost instituită stare de urgență

Aproape 800 de cazuri de variola maimuţei au fost confirmate în California, conform celor mai recente date publicate de Departamentul de Sănătate Publică. Autorităţile au raportat că 98,3% dintre aceste cazuri au fost confirmate la bărbaţi, majoritatea acestora fiind membrii ai comunității LGBTQ.  

În urmă cu câteva zile, oficialii oraşului New York au declarat variola maimuţei o urgenţă de sănătate publică, spunând că oraşul este epicentrul focarului statului.  

Până în prezent, în România au fost identificate 21 de cazuri de variola maimuței. Primul caz a fost anunțat în data de 13 iunie. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta s-a infectat de la o persoană apropiată care călătorise în ultima perioadă în mai multe țări din Europa.  

Variola maimuței face ravagii! A fost instituită stare de urgență: Autoritățile sunt în alertă
Colaj Substantial

Cum se transmite variola maimuței  

Boala nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Acest virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale. Variola maimuței se răspândește în principal în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană infectată.  

Simptomele în cazul variolei maimuței pot fi ușoare sau severe, iar leziunile pot fi foarte pruriginoase (mâncărime – n.r.) sau dureroase. Variola maimuței provoacă erupții cutanate veziculoase pe întreg corpul sau leziuni concentrate pe orice parte a corpului. Acestea pot fi însoțite de febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.  


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro