La început de săptămână numărul cazurilor din țările non-endemice se apropia de 2.000 de infectări, fiind în creștere. La fel se întâmplă și în România, unde a fost identificat un nou caz de îmbolnăvire. Este al șaselea pentru țara noastră și este vorba despre un bărbat de 40 de ani.

Un nou caz de infectare cu variola maimuței a fost identificat în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 40 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București iar investigațiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuței. Starea acestuia de sănătate este una stabilă, iar bărbatul va rămâne în izolare, a anunțat Ministerul Sănătății.

Până în prezent, în România au fost identificate șase cazuri de variola maimuței. Primul caz a fost anunțat în data de 13 iunie. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta s-a infectat de la o persoană apropiată care călătorise în ultima perioadă în mai multe țări din Europa.

În data de 14 iunie, Ministerul Sănătății a anunțat ca a fost diagnosticat un al doilea caz de variola maimuței, un bărbat în vârstă de 32 de ani. Iar miercuri, 15 iunie, a fost confirmat al treilea caz, un bărbat de 31 de ani. În data de 16 iunie a fost identificat cazul numărul patru, la un bărbat de 36 de ani. Apoi, în data de 21 iunie a fost confirma cazul cu numărul cinci. Iar ieri, 23 iunie, a fost depistat al șaselea caz.

Variola maimuței continuă să se răspândească în România! Un nou caz a fost confirmat de către Ministerul Sănătății
Social media

Cum se transmite variola maimuței

Boala nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Acest virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale. Variola maimuței se răspândește în principal în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană infectată.

Simptomele în cazul variolei maimuței pot fi ușoare sau severe, iar leziunile pot fi foarte pruriginoase (mâncărime – n.r.) sau dureroase. Variola maimuței provoacă erupții cutanate veziculoase pe întreg corpul sau leziuni concentrate pe orice parte a corpului. Acestea pot fi însoțite de febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.