Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a raportat efectele devastatoare ale vântului puternic în București și 13 județe, incluzând prăbușirea a 31 de copaci în capitală, suspendarea manevrelor în porturile de la Marea Neagră și avariile la rețeaua de energie electrică.

Fenomenele meteorologice, sub atenționări de COD PORTOCALIU și COD GALBEN, au dus la suspendarea circulației feroviare și afectarea unor localități din județul Harghita, lăsând aproximativ 1.531 de consumatori fără electricitate.

Pe lângă București, unde mai multe elemente de construcție și un panou publicitar au fost avariate, operațiunile de degajare au fost necesare în 17 localități din județele AB, BH, BT, BZ, CJ, DB, GR, HD, IF, MS, PH, SV și VL, implicând îndepărtarea a 13 elemente de construcție, 60 de copaci și 4 stâlpi căzuți. În urma incidentelor, au fost avariate 3 case, 1 anexă și 16 autoturisme.

Intervențiile echipelor operative continuă pentru remedierea defecțiunilor, în special în zona afectată de avarii la alimentarea cu energie electrică. DSU asigură cetățenii că se lucrează intens pentru a restabili normalitatea cât mai repede posibil. Deși daunele materiale sunt semnificative, nu au fost raportate victime în urma acestor incidente.

Totodată, DSU recomandă populației să rămână precaută și să urmeze instrucțiunile autorităților locale în zonele afectate de condițiile meteorologice severe.