Vânturile puternice care au lovit sudul Poloniei luni au cauzat moartea a cinci persoane și au provocat pagube semnificative, conform sursei News.

ro, citând agenția Reuters. Rafale de vânt care au atins viteze de până la 155 km pe oră în munții Tatra au prăbușit copaci peste victime, ducând la decese tragice în orașele Rabka-Zdroj și Zakopane, o stațiune populară din Tatra.

La Rabka-Zdroj, un tragic accident a luat viața a doi adulți și a unui copil, după ce au fost striviți de un copac căzut. În situație similară, la Zakopane, o femeie de 23 de ani și un băiat de nouă ani și-au pierdut viața. Pompierii au trebuit să intervină de 140 de ori doar luni dimineața pentru a îndepărta copacii căzuți și a asista proprietarii de locuințe cu acoperișurile distruse.

Înainte de acest dezastru, regiunea a experimentat trei zile de vreme neobișnuit de caldă. Agenția de știri de stat PAP a raportat că temperatura a atins un nou record istoric pentru luna martie în orașul Tarnow, ajungând la 26,4 grade Celsius. Condiții meteorologice similare, cu vânt puternic succedând zile calde, sunt prognozate și pentru România în zilele următoare.