Numărul infecțiilor respiratorii este din zi în zi mai îngrijorător

Camerele de gardă din cadrul unităților spitalicești din țară au fost pline în ultima perioadă. Copii, dar și adulți cu viroze respiratorii puternice au ajuns la urgențe pentru a primi ajutor de specialitate. De asemenea, farmaciile s-au golit în această perioadă de medicamentele pe bază pe ibuprofen.

Infecțiile respiratorii cu simptome dificile după COVID?

După doi ani de pandemie cu siguranță toată lumea aștepta să scape de teama îmbolnăvirii cu un virus nou. Deși pericolul a trecut se pare că a lăsat în urmă imunitate scăzută, dar și infecții respiratorii atât de ușor transmisibile.

În ultimele săptămâni a existat un val acut de bronșiolită în rândul copiilor. Numeroase de cazuri au necesitat internare în acest sens. Altele au primit tratament acasă. Astfel s-a ajuns ca principalele antitermice pentru copii să fie extrem de greu de găsit în farmacii.

Nici în cazul adulților lucrurile nu au stat mai bine. Fele mai multe cazuri de infecții respiratorii au necesitat tratament cu antibiotic.

Multe dintre simptomele produse de aceste afecțiuni sunt înșelătoare. Astfel, netratate corespunzător, acestea pot pune viața în pericol, nu doar în cazul copiilor ci și al adulților.

În total, se pare că în ultimele zile, în jur de 101.000 de cazuri viroze respiratorii au fost înregistrate de medici în bazele de date. Medicii au raportat că activitatea gripală a atins un prag îngrijorător în județele Cluj și Brașov.

Pentru a face față acestui val de viroze, Ministerul Sănătății a dispus crearea unor centre ce primire cu ambulatorii separate pentru copii.

Simptome bronșiolită copii

Bronșiolita și bronșiolita acută sunt dificil de diagnosticat în lipsa consultației de specialitate. Părintele poate observa apatie sau dimpotrivă, agitație a copilului.

Febra mare persistă câteva zile și este dificil de ținut sub control. Copilul se confruntă cu dureri în gât și musculare. Lipsa poftei de mâncare este de asemenea un simptom caracteristic.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.