Reclamă
Reclamă

Valoarea punctului de amendă rămâne neschimbată, la 165 de lei, a decis guvernul în ședința de vineri, potrivit purtătorului de cuvânt Mihai Constantin. Deși guvernul a majorat la începutul lunii salariul minim pe economie, în funcție de care se calculează valoarea punctului de amendă, acesta va rămâne la 165 de lei până la 31 decembrie 2024. De asemenea, prețurile RCA vor rămâne plafonate pentru încă trei luni, până la sfârșitul lunii septembrie 2024.

„Prețurile RCA vor rămâne plafonate pentru încă trei luni, până la sfârșitul lunii septembrie 2024. Celelalte condiții rămân neschimbate, ca și până acum. Punctul de amendă rămâne la valoarea de 165 lei până la 31 decembrie 2024”, a declarat Mihai Constantin vineri.

La începutul lunii iunie, guvernul a aprobat creşterea salariului minim pe economie de la 3.300 de lei la 3.700 de lei lunar începând cu data de 1 iulie. Punctul de amendă rutieră se calculează în funcție de salariul minim pe economie și reprezintă 5% din valoarea acestuia.

Reclamă

Odată cu creșterea salariului minim la 3.700 de lei, punctul de amendă ar fi trebuit să crească la 185 de lei. Decizia guvernului de a păstra valoarea actuală a punctului de amendă până la sfârșitul anului 2024 se bazează pe necesitatea menținerii unui context economic stabil.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro