Reclamă
Reclamă

În timp ce mare parte a lumii se confruntă cu temperaturi insuportabile sub cupola de căldură, Chile a deschis sezonul de schi în stațiunea Valle Nevado din munții Anzi, aproape de capitala Santiago. Stratul consistent de zăpadă a bucurat atât amatorii de sporturi de iarnă, cât și proprietarii de hoteluri și pensiuni.

Fabio, un turist din Brazilia, a declarat: „E prima dată când vin aici și îmi place foarte mult. E distractiv, plăcut și foarte frig.”

Managerul stațiunii Valle Nevado, Ricardo Margulis, a confirmat că sezonul de schi a fost deschis mai devreme decât de obicei datorită ninsorilor abundente. „Cred că anul acesta vom avea o perioadă record a sezonului de schi și probabil și un număr record de turiști. În acest moment, 85% din unitățile de cazare din stațiune au fost rezervate,” a afirmat Margulis.

Reclamă

Claudia, o turistă fidelă din Chile, a spus: „Eu sunt unul dintre turiștii loiali ai stațiunii Valle Nevado, vin aici în fiecare an, iar acum am venit chiar de la începutul sezonului. A nins mai devreme și e absolut minunat, e incredibil.”

Un alt aspect pozitiv al ninsorilor este că zăpada abundentă va contribui, într-o anumită măsură, la ameliorarea secetei severe care afectează Chile de aproape 15 ani.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro