Toți românii se vor bucura la anunțarea acestei vești. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, este de părere că România va ajunge într-o stare endemică de evoluție a Covid-19. Mai mult, medicul militar crede că se va renunța la majoritatea restricțiilor.

1. Când vom scăpa de pandemia de coronavirus

Medicul militar este de părere că vom ajunge într-o fază endemică a evoluției bolii. Acest lucru se va întâmpla datorită faptului că mai mult de jumătate din populația lumii va trece prin infecția cu Covid-19. De asemenea, peste 60% din populația la nivel global a primit deja cel puțin o doză de vaccin. Astfel, lumea va ajunge într-o fază de endemie. Ajunși în această fază, va fi foarte important cum vom aborda individual situația.

Când va veni acel moment, cu siguranță se va renunța la majoritatea restricțiilor, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.  Astfel, când vom ajunge în acel moment, fiecare persoană va trebui să fie mai responsabilă pentru sănătatea ei și a celor din jur.

2. Gheorghiță, apel către oameni

„Cred că este momentul să înţelegem că doar noi putem să schimbăm parcursul acestei infecţii pe mai departe”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Până vom ajunge totuși în acea perioadă pe care o așteptăm cu toții atât de mult timp, trebuie să ne protejăm în continuare. Tulpina sud-africană a coronavirusului, Omicron, face ravagii în ceea ce privește numărul de infectări cu Covid-19. La noi în țară, de exemplu, astăzi a fost raportat cel mai grav bilanț de la debutul pandemiei de coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost raportate 34.255 de cazuri de infectare.