Austria simte din plin furia românilor zilele acestea, după ce a refuzat intrarea României în spațiul Schengen. 

Românii au fost scoși din sărite din cauza deciziei oficialilor austrieci de a refuza extinderea spațiului Schengen. După ce Consiliul JAI a anunțat, joi, oficial faptul că România nu a intrat în spațiul Schengen, pagina de Facebook a Ambasadei Austriei la București s-a umplut de comentarii negative. 

La o ultimă postare a Ambasadei Austriei la București, la ora actuală ( 13:27 n.r.) românii au dat peste 2.000 de comentarii, nemulțumiți de votul Austriei. Unii dintre ei au anunțat deja că și-au anulat vacanțele în această țară, iar alții solicită boicotarea companiilor austriece. 

Majoritatea comentariilor date de români sunt GIF-uri în care apare Vladimir Putin. Mai clar, oamenii vor să transmită faptul că Austria a fost influențată de președintele rus în luarea acestei decizii.  

Mii de comentarii dure pe contul Ambasadei Austriei

„Austria, enclavă rusească! Acum se vede clar că face jocurile Rusiei”, a comentat un internaut. 

„Rusia, Ungaria, Austria, încă vă visați imperii gata să exploatați țări care nu vă aparțin”. 

„Prin blocarea intrării României în Schengen, politicienii austrieci demonstrează că sunt marionete ale Rusiei lui Putin. Aceasta să fie moștenirea Austriei în istorie?” 

 „Îmi doresc ca toți românii să fie uniți și să nu mai cumpere niciun produs al niciunei firme din Austria! Secole la rând am îndurat umilințele voastre, e timpul să zicem stop joc!” 

Val de comentarii dure pe contul de Facebook al Ambasadei Austriei! Românii s-au revoltat total: Jocul lui Putin!

 „Dacă și tura asta stăm pasivi ne vor calcă toți în picioare. Este ultima data când îmi mai asigur mașina la Omniasig și alimenta la OMV iar aștia care mai mergeti la ski să dea Bunuțu să stați mai mult prin vămi decât în concediu”. 

 „Cred ca o mai rărim cu mersul la schi la voi, dacă nu intram în Schengen. Mai rar și la OMV. Sper ca fiecare dintre noi sa va boicoteze firmele si produsele. Din păcate nu dați dovada de corectitudine și nici exemplu de democrație”. 

„Ați ales să faceți jocurile lui Putin”

 „De la un stat conectat la Rusia putinistă, aproape vasal Rusiei, chiar nu mă miră afișarea dublului standard față de România și Bulgaria în ce privește Schengen. Vă plângeți că au intrat mulți imigranți ilegali la voi? Ha ha, păi înseamnă că la granițele voastre sunteți cel puțin la fel de vraiște precum țările de care vă plângeți. Dar înțeleg cumva. Naționalismul zburdă și la voi vesel iar politicienii au găsit o ocazie bună să-și facă ceva campanie electorală în prealabil”. 

 „Să va fie rusine! Ati ales sa faceti jocurile lui Putin si ale Rusiei in detrimentul partenerilor din Uniunea Europeana!” 

„Russian friends are not our friends!! We’ll join Schengen eventually but due to your russian friends you will always be the shame of Europe!!” 

 „Da, o să ne asigurăm de faptul că lemnul românesc nu va mai emigra ilegal spre Austria”. 

 „Ati vrut si gazele romanesti pe degeaba si nu  v-a mers, mah? Boicot national la adresa OMV urmeaza!” 

Românii nu mai vor să alimenteze la OMV

 „Să vă fie ruşine! Am anulat vacanța de iarnă în țara voastră şi am stopat alimentarea la OMV! RUŞINE, RUŞINE, RUŞINE!” 

 „Puteați să găsiți alte pretexte, nu cel al migrației. Este jenant. Căutați pe Google Maps cel mai scurt drum din Turcia spre Austria. Sau de pe Marea Adriatica in Viena. O sa va șocheze, nu e prin Romania”. 

România nu a fost primită în Schengen din cauza Austriei

Reamintim faptul că ieri, în Consiliul JAI, România și Bulgaria au fost respinse pentru intrarea în spațiul Schengen. Austria este țara din cauza căreia românii vor mai fi controlați în vămi mult timp de acum înainte.  

Tot din cauza Austriei, România va pierde anual miliarde de euro. De asemenea, atitudinea pe care a prezentat-o ministrul de Interne austriac a revoltat și mai mult românii. Mai clar, joi, la Bruxelles, Gerhard Karner, și-a pus gărzile de corp să țină la distanță jurnaliștii români. În timp ce el răspundea la întrebările presei austriece, presa din România era ținută la distanță de către bodyguarzii oficialului.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.