Reclamă
Reclamă

Masele de aer cald aflate deasupra Africii de Nord și a centrului regiunii mediteraneene se îndreaptă spre est și vor duce la o creștere a temperaturilor până la 45 de grade Celsius în unele zone din Grecia și Turcia, de marți până vineri, transmite agenția DPA.

Conform meteorologilor eleni, cele mai ridicate temperaturi sunt așteptate miercuri și joi, înainte ca mercurul din termometre să scadă la sfârșitul săptămânii.

Începând de marți, școlile din unele regiuni ale Greciei se vor închide la ora 11:30 sau vor rămâne complet închise, în situația în care municipalitățile locale decid că temperaturile sunt prea ridicate, scrie Agerpres.

Reclamă

Ministerul Muncii din Grecia a făcut apel la persoanele din sectoarele public și privat să lucreze de acasă, în cazul în care acest lucru este posibil.

Pentru numeroșii turiști aflați în această perioadă la Atena, Crucea Roșie din Grecia a amenajat standuri în piața centrală Syntagma și la Acropole, unde personalul distribuie gratuit apă. Populația este sfătuită să evite să iasă afară la orele amiezii, să bea multă apă, să evite alcoolul, să nu mănânce exagerat și să nu facă exerciții fizice viguroase în aer liber.

Numeroase orașe și municipalități din Grecia au decis deschiderea unora dintre clădirile publice, dotate cu aer condiționat, persoanelor fără adăpost și nevoiașe și celor care nu dispun de aer condiționat acasă.

Serviciul de meteorologie din Turcia a avertizat, de asemenea, asupra valului de caniculă, care va lovi cu precădere vestul țării, unde sunt prognozate temperaturi în jur de 45 de grade Celsius.

Meteorologii turci au îndemnat populația să evite să iasă afară între orele 11:00 și 16:00, în special persoanele în vârstă, copiii și bolnavii cronici.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro