Iată la ce temperaturi și schimbări climatice trebuie să ne așteptăm astăzi, pe teritoriul țării noastre

Meteorologii au făcut anunțul cu privire la temperaturile din toată țara. Românii trebuie să se ferească astăzi cât de mult de căldură, încât razele soarelui vor arde cu putere. Canicula nu se va opri acum, încât valul puternic de căldură se va resimți în regiunile din întreaga țară. În cele nord-vestice și vestice, temperaturile se vor intensifica. În zonele de munte și în Oltenia, ploile și vijeliile își vor face resimțită prezența. 

Anunțul făcut de către reprezentanții Asociației Naționale de Meteorologie ne spune că temperaturile maxime vor fi înregistrate 26 și 38 de grade Celsius, iar cele minime vor oscila între 13 și 23 de grade Celsius. Cele mai mari valori vor fi înregistrate în Câmpia de Vest.

Iată cum va fi vremea astăzi, în România. Caniculă și ploi sunt anunțate de meteorologii din țara noastră

harta-romaniei.org

Valul de căldură se va menține astăzi în toată țara. În zonele vestice, temperaturile se vor intensifica. Astfel, temperaturile nocturne și diurne vor fi asemănătoare cu recordurile din această perioadă.

Canicula va fi în vest și nord-vest, dar și local și în centru, în sud și est. Indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic din zonele de câmpie și deal de 80 de unități.

Maximele vor cuprinde astăzi între 26 și 38 de grade Celsius, iar minimele se vor înregistra între 13 și 23 de grade. Cele mai mari temperaturi vor fi în Câmpia de Vest.

pixabay

În zonele de munte și în Oltenia, pe arii mai restrânse, în Transilvania și Moldova cerul va fi variabil, dar cu înnorări temporare accentuate. Acestea vor fi mai ales după-amiaza și seara, când vor fi înregistrate descărcări electrice, vijelii și intensificări de scurtă durată ale vântului.

pixabay

Cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp, iar ploile vor avea un caracter torențial. De asemenea, meteorologii anunță că va cădea și grindina. Astfel de fenomene vor fi semnalate izolat în restul regiunilor.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!