Reclamă
Reclamă

Mai multe regiuni din centrul și estul SUA se pregătesc pentru un val de căldură sufocant așteptat săptămâna viitoare, care va aduce temperaturi anormal de ridicate pentru luna iunie. Washington a activat deja alerta de „urgență de căldură”, iar americanii au fost avertizați să „ia în serios” condițiile meteorologice.

„Temperaturile vor crește săptămâna viitoare din Midwest spre nord-estul țării,” a avertizat vineri pe rețeaua socială X Serviciul meteorologic național (NWS), spunând că se așteaptă „câteva zeci de recorduri” zilnice de căldură, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Acest val urmează să înceapă duminică în centru, până marți să se răspândească prin Midwest și nord-est și va dura aproape întreaga săptămână, potrivit NWS. „Căldura este principala cauză a deceselor legate de condițiile meteorologice în majoritatea anilor. Luați-o în serios,” a avertizat serviciul meteo.

Reclamă

Capitala Washington și-a activat deja alerta de „urgență căldură” pentru vineri, a declarat primarul Muriel Bowser, și „se prognozează temperaturi extreme pentru săptămâna viitoare”. Mercurul termometrelor ar urca până la 38 de grade Celsius pe 23 iunie.

De asemenea, vor fi afectate câteva orașe mari, de la Chicago până la New York.

Potrivit oamenilor de știință, valurile de căldură repetate sunt un marker fără echivoc al încălzirii globale și este de așteptat ca aceste valuri de căldură să se înmulțească, să se prelungească și să se intensifice.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro