Reclamă
Reclamă

Regiuni vaste din centrul și estul Statelor Unite se pregătesc de un val de căldură sufocantă, cu temperaturi anormale pentru luna iunie. În Los Angeles, efectele se resimt deja prin evacuări și incendii de vegetație ce au devastat mii de hectare.

‘Temperaturile vor crește săptămâna viitoare din Midwest către nord-est’, avertizează Serviciul Meteorologic Național American (NWS), care prognozează ‘zeci de recorduri de căldură zilnice’.

Acest val de căldură a început duminică în centru și urmează să se răspândească luni și marți în Midwest și nord-est, continuând aproape toată săptămâna. ‘Căldura este principala cauză a deceselor legate de condițiile meteorologice în majoritatea anilor. Luați-o în serios’, avertizează NWS.

Reclamă

NWS a avertizat, de asemenea, cu privire la izbucnirea probabilă a unor incendii de pădure din cauza condițiilor meteorologice. Washington DC și-a implementat sistemul de alertă de ‘urgență de căldură’, anunță primarul Muriel Bowser.

‘Temperaturi extreme sunt prevăzute săptămâna viitoare’, a avertizat ea, menționând că mercurul poate urca în termometre până la 38°C pe 23 iunie. Mai multe orașe mari sunt vizate, inclusiv Chicago și New York.

Peste 6.000 de hectare au fost devastate de un incendiu important de vegetație în comitatul Los Angeles, care a început sâmbătă. 1.000 de pompieri luptă împotriva flăcărilor și 1.200 de persoane au fost evacuate.

‘Pompierii luptă împotriva unui incendiu de pădure la Gorman, în apropiere de Parcul Hungry Valley, care se propagă către sud-est, către Lacul Pyramid’, anunță Departamentul Pompierilor din California, Cal Fire. Duminică seara, la ora locală 20.20 (luni 6.00, ora României), pompierii anunțau că au putut opri flăcările în proporție de doar 2%.

Peste 1.100 de pompieri, șapte elicoptere și 114 vehicule au fost mobilizate la fața locului pentru a controla flăcările. Incendiul a izbucnit sâmbătă după-amiază în zona Gorman, o localitate situată în nord-vestul comitatului Los Angeles, în California. Cel puțin două magazine au fost atinse de flăcări sâmbătă seara. Cauzele incendiului sunt încă în curs de investigare.

‘Avioane încearcă să oprească înaintarea focului, dar au o vizibilitate limitată’, anunță pompierii. Rafale importante de vânt erau temute luni, accentuând riscul de incendiu, în contextul unei vremi ‘calde și uscate’. California a înregistrat recent temperaturi mari, iar aceste condiții alimentează temeri cu privire la un sezon al incendiilor foarte intens în acest an.

După aproape 20 de ani de secetă și o climă tot mai aridă, California se confruntă cu un număr alarmant de megaincendii în acest secol, cu 18 dintre cele mai mari incendii înregistrate în acest stat având loc în ultimii 20 de ani.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro