Atmosfera din acest weekend în România va fi sufocantă, cu temperaturi care vor atinge aproape 40 de grade la umbră. Meteorologii avertizează că valul de caniculă nu se va opri nici săptămâna viitoare, iar temperaturile ridicate vor continua.

Alina Șerban, meteorolog ANM, a declarat că „temperaturile vor fi din ce în ce mai ridicate începând de azi, chiar vom avea la amiază izolat valori de 35 de grade. Mâine vor fi din ce în ce mai multe astfel de valori și vor apărea chiar și temperaturi de 36 de grade, iar de duminică până marți vom avea temperaturi care vor depăși pragul caniculei în sud, sud-est, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, vestul Dobrogei. Vom avea temperaturi de 35, 36, 38 de grade, izolat chiar 39, acestea urmând a fi înregistrate la umbră.”

Disconfortul termic va fi în creștere accentuată în aceste regiuni, iar și în celelalte zone vremea va fi destul de caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor varia între 23-24 de grade și 31-32 de grade în restul țării.

Pe măsură ce valul de căldură continuă, se recomandă evitarea expunerii prelungite la soare și menținerea hidratării, în special pentru persoanele sensibile la condițiile meteo extreme.