Reclamă
Reclamă

Vremea va deveni caniculară săptămâna viitoare, cu un vârf în weekendul următor, când se vor înregistra 40 de grade Celsius la umbră. Aerul va fi sufocant, iar nopțile tropicale vor deveni obișnuite.

Meteorologul Mihai Timu a declarat: „Încă stăm bine, pe litoral și în vest temperaturile au coborât sub 20 de grade. Iulie a adus temperaturi mult sub norme, însă de azi intrăm sub influența unui aer tropical care ține toată săptămâna viitoare și se va extinde de la o zi la alta.”

Astăzi, în Banat și Crișana vor fi înregistrate temperaturi caniculare și disconfort termic. Până spre mijlocul săptămânii, acest val de căldură se va extinde. Zonele vizate pentru zilele următoare includ vestul, sudul și sud-estul țării, unde sunt așteptate maxime de 38-39 grade Celsius. Nopțile vor fi tropicale și disconfortul termic va fi accentuat.

Reclamă

Timote a mai adăugat: „Vârful îl vom atinge weekendul următor, când va fi caniculă în toată țara. În vest și sud sunt mari șanse să depășim 40 de grade, cele mai ridicate valori din vara asta. Sâmbătă, duminică și luni – acesta ar fi vârful acestui val de căldură, vorbim de temperaturi la umbră. Cu siguranță, în marile orașe mai punem 5-10 grade.”

Rezumat: Săptămâna viitoare va aduce un val de căldură extremă în România, culminând cu temperaturi care vor depăși 40 de grade Celsius în weekend. Aerul tropical și condițiile de disconfort termic ridicat vor face ca nopțile să fie tropicale, afectând semnificativ condițiile de trai în țară.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro