În următoarele două zile, România va fi afectată de o masă de aer tropical, conform declarațiilor meteorologului Alina Șerban de la ANM.

În această perioadă, temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius în toate regiunile țării, iar în sud și sud-est vor atinge peste 35-36 de grade Celsius. Aceasta va aduce un disconfort termic accentuat în întreaga țară. Chiar și temperaturile minime vor fi destul de ridicate, variind de la 10-12 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei până la 22-23 de grade Celsius pe litoral.

Există posibilitatea de fenomene specifice instabilității atmosferice, care vor apărea în reprize scurte de timp, în special în zonele montane, în nord-vestul și centrul țării. În restul țării, cerul va fi predominant însorit, mai ales în sud și est. Vântul va avea doar ușoare intensificări în sudul țării, în regiuni precum Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Vremea în Capitală

Și în București se așteaptă o vreme caniculară, cu temperaturi maxime în jurul a 36 de grade Celsius. Astfel, se va resimți un disconfort termic accentuat. Temperaturile minime vor fi probabil în jur de 20-21 de grade Celsius în zona centrală a capitalei. Cerul va fi predominant însorit, iar deocamdată nu există semnale pentru ploi sau fenomene instabile.

Prognoza pe timpul nopții și pe litoral

Pe durata întregii nopți, cerul va fi senin și această stare se va menține și pe parcursul zilei. Nu sunt așteptate ploi în această zi, așadar atmosfera va fi plăcută. Pe litoral, vremea va fi perfectă pentru iubitorii de plajă. Cerul va fi senin pe parcursul celor două zile, nu va fi înnorat nici dimineața, nici în timpul zilei. Seara, însă, pot apărea nori. Nu sunt prognozate ploi.