Reclamă

Oamenii de știință de la Școala de Medicină Duke-NUS și de la Centrul Național pentru Boli Infecțioase din Singapore au descoperit că supraviețuitorii SARS din 2003 vaccinați cu vaccinul ARNm Pfizer-BioNTech produc anticorpi funcționali foarte puternici. Aceștia sunt capabili să neutralizeze nu numai toate variantele îngrijorătoare ale SARS-CoV. -2, dar și alte coronavirusuri animale care au potențialul de a provoca infecție la om.

Această descoperire, publicată în New England Journal of Medicine, marchează prima dată când o astfel de reactivitate de neutralizare încrucișată a fost demonstrată la oameni. În același timp, ridică speranța de a dezvolta un vaccin eficient , cu spectru larg, de nouă generație împotriva diferitelor coronavirusuri.

Sursa: Social media

În cadrul familiei de coronavirusuri, un subgrup depinde de molecula ACE2 pentru a pătrunde în celulele umane. Atât SARS-CoV-1, cât și SARS-CoV-2 aparțin acestui grup. Același lucru se întâmplă și în cazul altor coronavirusuri care circulă la animale precum liliecii, pangolinii și civetele. Deși calea exactă de transmitere rămâne necunoscută, acești viruși au potențialul de a trece de la animale la oameni. Mai rău este că ar putea declanșa următoarea pandemie. În mod colectiv, acest grup de viruși se numește sarbecovirusuri.

„Explorăm posibilitatea de a induce anticorpi de neutralizare a virusului pan-sarbecovirus care pot bloca interacțiunea comună ACE2-virusul uman. Va proteja nu numai împotriva tuturor COV SARS-CoV-2 cunoscute și necunoscute, ci și împotriva viitoarelor sarbecovirusuri.” explică dr. Chee Wah Tan, co-primul autor al acestui studiu.

Studiul

Pentru a-și testa ipoteza, cercetătorii au recrutat opt ​​persoane care s-au recuperat de SARS-CoV-1, care a fost responsabil pentru epidemia SARS din 2003. Au recrutat și zece persoane sănătoase și zece supraviețuitori ai COVID-19. Apoi, au comparat răspunsul imun al celor trei grupuri înainte și după vaccinarea cu vaccinul SARS-CoV-2.

Mai exact, au vrut să știe dacă anticorpii neutralizanți dezvoltați în grupul vaccinat împotriva SARS ar putea ucide virusurile SARS-CoV-1 și SARS-CoV-2 , precum și alte sarbecovirusuri, inclusiv sarbecovirusuri potențial zoonotice care au fost identificate la lilieci și pangolini.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro