Reclamă

În contextul epidemiologic actual, medicii de familie s-au mobilizat în a efectua consultațiile online acolo unde acest lucru este posibil. Cu toate acestea, totuși, zeci de persoane ajung zilnic în cabinetele medicale pentru probleme care nu pot suferi amânare.

”Ne-am organizat să putem face programări telefonice, să primim la telefon sau la videotelefon orice fel de informație. Dar acest aspect, din punct de vedere legal, nu a fost rezolvat prin decretul stării de urgență și am solicitat acest lucru cu celeritate. În România, consultația telefonică sau prin videotelefon nu e recunoscută, e absolut necesar să se adauge acest lucru că să putem să ținem oamenii acasă”.declara Sanda Alexu, președintele Asociației Medicilor de Familie București.

Cu toate acestea, medicii trebuie să accepte întâlnirea față în față cu pacienții pentru servicii medicale precum vaccinarea. În cazul bebelușilor și al copiilor deplasarea la cabinetul medical poate fi un serios motiv de teamă pentru părinți.Medicii de familie, dar și clinicile medicale în general au sporit măsurile de prevenție, însă pericolul poate pândi de oriunde.

„În ceea ce privește vaccinarea, unde există circuit separat, spre exemplu, la noi pacienții așteaptă în fața cabinetului afară, întră pe rând, unul întră, altul iese, trec pe un covor impregnat cu clor, se dezinfectează pe mâini și apoi sunt consultați. Și noi suntem echipați cu ce avem.”

In mod cert există părinți care și-ar dori că în această perioada de pandemie să poată face procedura acasă, însă acest lucru nu poate fi posibil în condiții prea ușoare. Medicii susțin că vaccinul trebuie depozitat la o anumită temperatura, iar transportul acestuia pe distanțe mai lungi de exemplu ar trebui făcut într-un recipient cu gheață.

Deși măsurile restrictive actuale nu par să fie ridicate prea curând, medicii recomandă părinților să nu omită vaccinarea, mai ales împotriva rujeolei de exemplu.

”Încă sunt cazuri de rujeolă, sunt copii care până la două luni nu au primit vaccin și sunt expuși. Trebuie vaccinați cu prioritate”. a mai adăugat medicul de familie.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro