Reclamă
Reclamă

Vacanțele în Europa s-au scumpit în medie cu 4%, conform unei analize recente realizate de o companie de tranzacționare pe bursele internaționale. În România, Serbia și Croația, creșterea prețurilor pentru vacanțele din acest an ajunge la aproximativ 8%.

În Spania, una dintre cele mai frecventate destinații europene, inclusiv de către români, cele mai mari scumpiri se resimt în orașele Madrid și Galisia. Aceste creșteri de prețuri se datorează popularității destinațiilor ce oferă peisaje, cultură și plaje deosebite.

Turismul din țările Europei de Est a înregistrat o creștere considerabilă în ultimii ani, ducând la o evoluție ascendentă a prețurilor. România, Serbia și Croația au înregistrat o creștere de 8% comparativ cu anul trecut, ceea ce se reflectă și în prețul vacanțelor interne.

Reclamă

Prețurile au crescut cel mai mult în Turcia, unde costurile pentru cazare, mese și transport au înregistrat un salt de 70% față de anul trecut.

Pe de altă parte, vizitarea Japoniei devine mai accesibilă în acest an. Datorită devalorizării monedei japoneze în ultimele douăsprezece luni, vizitarea acestei țări este mai ieftină cu 11% față de 2023. Numărul turiștilor care aleg să călătorească în ‘Țara Soarelui Răsare’ a crescut considerabil, doar în luna martie peste trei milioane de oameni petrecându-și vacanța în Japonia.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro