Vacanțele românilor dar și ale europenilor se vor schimbă drastic în acest an. Deși măsurile de siguranță au foxt relaxate pe alocuri, în continuare teamă își face loc. Sute de mii de turisti alegeau să plece în concediu în străînătate, nu doar vara ci în întreg parxursul anului. City break-urile erau la mare căutare în 2018 și 1019 iar companiile aeriene și agentiie de turism se întreceau în oferte. Astăzi însă, operatorii din întreg turismul vor fi nevoiți să se adaptmeze rtmicitatii actuale. Vacanțele în țară noastră ar putea fi în acest mod, din nou, la mare căutare.

Reclamă

Vacanțele în străînătate, pe loc secund

Vacanțele în străînătate erau o opțiune în topul preferințelor românilor. Marea majoritatea turistilor optau pentru a-și face rezervările cu multe luni înainte de plecare. Agențiile de turism concepeau ofertele astfel încât să existe varietate pentru toate buzunarele. Nu doar în sezonul estival ci și peste an, iubitorii călătoriilor nu ezitau să plece într-o perioada de relaxare. Contextul ultimelor luni va aduce numeroase schimbri în acest sens. Reprezentanții agențiilor de turism se vor confruntă în continuare cu o scădere majoră în acest sens.

Reclamă

„Dacă nu au făcut nimic aproape patru luni, vor fi foarte mulți turiști care își vor dori să meargă și să prindă această relaxare. Vor fi foarte multe solicitări, pentru că oamenii își doresc să plece și să călătoarească, pentru a ieși din acest stres extraordinar. După primele semne de deschidere pe care o vor avea toți, nu va mai fi această îmbulzează că în anii precedenți nici la charter, nici la turism”, a declarat Nicolae Demetriade.

Vacanțele externe in opinia presedintelui ANAT

Charterele nu vor mai fi la mare căutare

Vacanțele de tip charter nu vor mai fi la mare căutare în acest an. Zborurile ieftine erau ”vânate” de împătimiții city-break-urilor.Anul  2020 va aduce goluri serioase și pentru companiile aeriene care operau aceste tipuri de zboruri. Chiar dacă din iulie încolo vor aplică reduceri substanțiale, turiștii nu se vor ”îmbulzi” să prindă un loc.

 

„Tarifele sunt destul de mici, deci nu mai contează reducerile de 15-20 de euro. Mai importantă e încrederea pe care trebuie să o aibă turiștii că merg în siguranță în vacanțe”, a mai spus acesta. ” a mai adăugat Demetriade.