În ciuda faptului că majoritatea țărilor nu știu dacă vor mai putea să primească turiști anul acesta, există și câteva state în care oamenii pot merge în vacanță.

În acest moment OMS i-a în calcul introducerea unui pașaport de imunitate la Covid-19,  Italia vrea să introducă turismul de proximitate, pe plaje numărul de persoane va fi limitat, de asemenea s-ar putea introduce și brățări electronice sau separatoare fantomatice de plexiglas.

Alte țări vor să redeschidă granițele și pentru turiștii străini.

În timp ce țări precum Elveția, Norvegia, Islanda și Liechtenstein nu au închis granițele, în Croația, ministrul turismului, Gari Cappelli, a afirmat că se pot deschide campingurile, porturile turistice și hotelurile din zonele mai puțin frecventate, potrivit HotNews.ro.

În Portugalia, Ministerul Turismului va lansa Covid Free, un fel de certificat prin care structurile turistice îl vor folosi să dovedească că au proceduri de igienă și curățare prin care pot preveni și controla răspândirea coronavirusului în rândul turiștilor.

Și Cipru se va redeschide parțial din iulie, dar numai pentru turiștii care provin din țări care au reușit să țină situația sub control, cum ar fi: Danemarca, Norvegia, Islanda, Grecia și Israel.

În timp ce în Grecia turiști străini vor putea merge din iulie, numai din anumite zone ale țării, urmând ca mai apoi să se facă o redeschidere treptată pentru toți.

Sectorul turistic a fost grav afectat de pandemie, ceea ce a creat mari probleme pentru țările unde activitatea de bază este turismul.