Utilizarea în full screen a browserele Chrome, Firefox și Edge este foarte ușor de explicat. Această funcție a navigării în ecran complet este foarte veche. A fost integrată în primul browser apărut, Internet Explorer. Această opțiune te poate ajuta foarte mult să te concentrezi mai mult atunci când lucrezi foarte mult în online.

„Pentru a naviga pe internet ai nevoie de un browser web care, de obicei, are o bară de unelte și o zonă de navigare în care poți să vezi saiturile web pe care le vizitezi. Acest mod de vizualizare se numește modul „în fereastră”, însă nu este singurul mod în care poți folosi navigatorul web pentru a vizita saituri. Există și un mod ecran complet care redă saiturile web pe tot monitorul. Astăzi, îți vom arăta cum să rulezi Chrome, Opera, Edge, Firefox, precum și vechiul Internet Explorer pe tot ecranul, pe un PC cu Windows” Potrivit digitalcitizen.ro 

Atunci când ne folosim de ecranul complet ne putem concentra doar pe pagina de care avem nevoie. Ne debarasăm de toate detaliile nefolositoare, scăpăm de tot felul de iconițe și bara de start. Atunci când activăm ecran complet pentru PC sau Mac ignori toată puzderia de reclame a siteurilor. Utilizarea acestei ferestre complete este foarte ușor de atins.

Full screen în Chrome

Utilizarea în ecran complet în Chrome este posibilă dacă faci un click în dreapta sus, unde sunt trei puncte dispuse vertical. Astfel, ajungi la secțiunea de zoom, trebuie să dai click pe dreptunghiul format din patru săgeți. Aceeași opțiune se poate face din tastatură. Putem obține acest rezultat dacă apăsăm pe F11 sau FN+F11 pe PC. Pe Mac, combinația de taste este CTRL + CMD + F. Pentru anulare se pasă pe tasta ESC.

Ecran complet în Firefox

Se poate face prin accesarea cu mouse-ul a secțiunii din dreapta sus. Ar trebui să ajungi unde sunt trei puncte dispuse vertical. Astfel, devine posibilă folosirea Zoom pentru Full Screen. Ieșim prin apăsarea tastei ESC.

 Microsoft Edge și ecranul complet

Dai click pe meniul din spatele celor trei puncte din dreapta sus și apeși pe săgeata în două direcții de la secțiunea zoom.Putem să avem acces la utilizarea  full screen și prin intermediul tastaturii. Dacă apăsăm pe F11 sau FN+F11 pe PC. Pe Mac, combinația de taste este CTRL + CMD + F. Pentru anulare se pasă pe tasta ESC.