Reclamă
Reclamă

Examenul PET-CT este de mare ajutor pentru stabilirea diagnosticului și stadializarea corectă a bolii la pacienții cu cancer pulmonar, afirmă conf. dr. Mirela Gherghe, medic primar medicină nucleară. În România, cancerul pulmonar este cea mai frecventă afecțiune oncologică la bărbați, fiind raportate numeroase cazuri anuale. Din păcate, diagnosticarea se face adesea în faze avansate, deoarece simptomele sunt puține în stadiile incipiente.

Pacienții cu factori de risc ocupaționali sau familiali au posibilitatea de a efectua periodic un test de screening, numit CT low dose, la recomandarea medicului. Examenul PET-CT este recomandat de medicul oncolog pacienților cu cancer pulmonar în mai multe situații: pentru diagnosticarea metastazelor, stabilirea stadiului bolii, monitorizarea după cure de chimioterapie, imunoterapie, tratament personalizat sau radioterapie, precum și pentru diagnosticul recidivelor la distanță de la intervenția chirurgicală.

Conform conf. dr. Mirela Gherghe, examenul PET-CT este esențial pentru gestionarea corectă a tratamentului și monitorizării pacienților cu cancer pulmonar. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul SANADOR, www.sanador.ro.

Reclamă

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro