Reclamă
Reclamă

USR organizează primul tur al alegerilor pentru președinția partidului pe 24-25 iunie, urmat de un posibil tur doi pe 27-28 iunie. Decizia vine în urma demisiei lui Cătălin Drulă, cauzată de scorul mic obținut la alegerile locale și europarlamentare.

„Pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie”, se arată într-un comunicat al USR.

Șase candidaturi au fost validate pentru președinția USR, iar noul președinte va fi ales prin votul direct al fiecărui membru de pe o platformă online. Printre candidați se numără Elena Lasconi, Cristian Seidler, Radu Hossu, Vasile Dincă, Luiza Oancea și Vasile Gabriel Filip.

Reclamă

Elena Lasconi, actualul edil al orașului Câmpulung Muscel, este de profesie economist și are o carieră de 25 de ani în televiziune. Este la al doilea mandat de primar în Câmpulung Muscel și activează în filiala USR Câmpulung din 2019.

Cristian Seidler este deputat de București și vicepreședinte al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din cadrul Camerei Deputaților. A absolvit Facultatea de Științe Juridice din Oradea și este membru în filiala USR Sector 5 din 2016.

Radu Hossu are o experiență de peste 10 ani în marketing comercial și de opt ani în comunicare și consultanță politică. Activează în filiala USR Brașov din 2020.

Vasile Dincă, al patrulea candidat la șefia USR, are o experiență de mai mulți ani în consultanță politică și activează în filiala USR din comuna Florești, județul Cluj, din 2019.

Luiza Oancea, licențiată în managementul afacerilor, este responsabil social media și marketing la Atlantic London. Activează în filiala USR Diaspora, fiind membră din 2024.

Vasile Gabriel Filip este expert IT certificat și activează în filiala USR Constanța, fiind membru din 2019.

Conform planului USR, noul Birou Național va fi ales de delegații la Congresul convocat pentru 29 iunie, imediat după finalizarea scrutinului pentru președinție.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro