Grupul parlamentar USR a cerut, din nou, demisia ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Motivul pentru care partidul condus de Dacian Cioloș a cerut demisia este reacția pe care acesta a avut-o referitor la accidentul produs joia trecută în Capitală, unde o fetiță și-a pierdut viața. Liderul USR de la Camera Deputaților a făcut declarații în acest sens.

„Astăzi a ieşit să ne spună că lucrurile merg rău şi are o grea moştenire. Mulţumim, asta ştim şi noi. Observăm că poliţiştii nu sunt în stare să aplice legea, nu sunt în stare să ne protejeze – poliţiştii şi instituţiile de forţă. Vedem că orice manifestant nervos poate să intre într-o instituţie a statului. Poliţiştilor, jandarmilor le tremură genunchii atunci când văd 20-30 de oameni nervoşi. Oamenii care fac de râs această uniformă şi asta trebuie să înceteze. Pentru asta am fi avut nevoie, ca în momentul acesta, după un an de mandat, să avem noi, ca ţară, un ministru de Interne care să vină cu soluţii clare, ferme, soluţii care să redea prestigiul acestei uniforme a poliţistului, să redea încredere pentru fiecare român că instituţiile statului îl pot proteja.”, a declarat Ionuţ Moşteanu.

În acest fel, liderul USR a anunțat că partidul îi cere din nou demisia Ministrului de Interne. Consideră că actualul ministru, Lucian Bode a eșuat și va trebui să plece. Membrii USR susțin că este nevoie de un alt ministru care să respecte Constituția și legile țării, fără a proteja pe cineva din sistem. Astfel că dacă a greșit, să răspundă pentru faptele sale. Partidul a mai cerut o dată demisia ministrului, în decembrie 2021, după ce protestatarii AUR au reușit să sară gardurile și să ajungă în curtea Palatului Parlamentului. Aceștia au vadalizat și mașinile, iar jardarmii nu au intervenit.

Social Media

Ce spune Ministrul de Interne despre accidentul în care o fetiță de 11 ani a decedat

Lucian Bode a criticat sistemul pe care îl conduce și știe ce se întâmplă în interiorul lui. Ministrul regretă tragedia întâmplată și a anunțat că se va schimba procedura de selecție pentru personalul angajat din sursă externă. Polițistul care a produs accidentul a fost angajat din sursă externă în urmă cu câțiva ani.

„Pentru mine imaginea şi mai ales comentariile cum că poliţistul ar fi verificat cu piciorul dacă fata trăieşte au fost la fel de şocante ca şi accidentul în sine. Pentru mintea unui om normal o astfel de imagine nu poate fi concepută. Nu poate fi înţeleasă şi evident că am verificat dacă acest lucru s-a întâmplat. Această tragedie a scos la iveală putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an în ultimii 30 de ani: resurse umane insuficiente, câteodată slab pregătite, câteodată în cârdășie cu puterea politică locale și câteodată în cârdășie cu infractorii de pe plan local.”, a declarat Lucian Bode la o conferință de presă.