Reclamă
Reclamă

După trei nopți în care s-a plimbat liber pe aleile din Grădina Zoologică din Târgu Mureș, un urs a fost împușcat. Animalul, cu o greutate de aproximativ 150 de kg, a reușit să omoare trei căprioare și o pasăre emu, anunță Primăria Târgu Mureș.

Timp de câteva nopți, Grădina Zoologică din Târgu Mureș a fost în alertă din cauza ursului care a sărit gardul și a provocat pagube semnificative. Noaptea trecută, ursul a fost capturat în urma unei operațiuni complexe, conform unei postări pe Facebook a Primăriei Târgu Mureș.

„Ursul a fost împușcat! În cursul acestei nopți, Echipa de Intervenție pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun a reușit, după o operațiune complexă, să captureze ursul care pătrundea în perimetrul Grădinii Zoologice. În ultimele trei nopți, acest exemplar – o femelă tânără de 150 kg – a reprezentat un pericol real, omorând trei căprioare și un emu”, se arată în postarea Primăriei Târgu Mureș.

Reclamă

Reprezentanții primăriei au asigurat că intervenția a fost desfășurată în conformitate cu prevederile legale în vigoare. „Au fost luate toate măsurile necesare pentru a se asigura, în permanență, siguranța animalelor rezidente ale Grădinii Zoologice, precum și a populației. Specialiștii vor continua monitorizarea atentă a zonei pentru a preveni astfel de incidente în viitor”, au precizat aceștia.

Imaginile de pe camerele de supraveghere au surprins momentele de la miezul nopții în care ursul intra pe aleile grădinii zoologice, printre animalele ținute în captivitate. Deși reprezentanții Grădinii Zoologice au susținut că locul era sigur pentru vizitare, întrucât ursul apărea doar pe timp de noapte, mesajul publicat pe rețelele sociale a stârnit indignare printre localnici și turiști.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro