Valul de caniculă revine și se va răsfrânge peste aproape jumătate din țară.

Meteorologii au anunțat un nou cod galben de caniculă. Temperaturile sunt în creștere, mai ales în sudul și vestul teritoriului. Următoarele patru zile vor sta sub semnul unor temperaturi ridicate. Ce zone sunt afectate?

Cod galben de caniculă

Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting Cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Avertizarea este valabilă în intervalul 4, 5, 6, 7 august și vizează vestul și sudul țării.

„În vestul și în sudul țării valul de căldură se va extinde și va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Disconfortul termic se va menține ridicat și în prima parte a săptămânii viitoare, mai ales în regiunile vestice și sudice.”, anunță meteorologii.

Urmează zile de foc! Meteorologii au anunțat un nou cod galben de caniculă
meteoromania.ro

Prognoza meteo, 4 august 2022

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 4 august 2022. Potrivit ANM, vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, local caniculară şi cu disconfort termic în creştere în sud-vestul ţării.

Astăzi, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe alocuri ploi slabe în regiunile estice şi nord-estice, iar după-amiază şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea.

În ceea ce privește valorile termice, temperaturile maxime ale zile se vor situa între 28 şi 37 de grade. În timp ce minimele vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, uşor mai coborâte în depresiunile intramontane.

În Capitală vremea se va menține călduroasă. Astăzi, cerul o să fie unul variabil, iar vântul va sufla slab, până la moderat. În ceea ce privește valorile termice, temperatura maximă a zile se va situa între 32…33 de grade, în timp ce minima se va situa între 16…19 grade.