Procurorii au demarat urmărirea penală într-un dosar de omor la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti, în urma decesului a 17 pacienți internați la Secția ATI. Aceste decese, survenite în intervalul 4-7 aprilie 2024, sunt investigate sub suspiciunea reducerii deliberate a dozelor de noradrenalină, esențială în menținerea tensiunii arteriale ale pacienților critici.

Trei angajați ai spitalului au fost audiați ca martori vineri, în timp ce documentația medicală relevată a fost colectată pentru analiză. Ancheta procurorilor, sprijiniți de polițiștii Serviciului Omoruri din cadrul D.G.P.M.B., include examinarea detaliată a documentelor medicale ale pacienților decedați și audierea de noi martori în zilele următoare.

Ministerul Sănătății a inițiat, de asemenea, o investigație prin Corpul de Control la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, în urma unor sesizări despre nereguli grave în administrarea tratamentelor. Concomitent, conducerea unității medicale a deschis o anchetă internă pentru a face lumină în această situație alarmantă.