Reclamă
Reclamă

Luni seara, în Maramureș, polițiștii de frontieră au tras opt focuri de armă în timpul unei urmăriri care a vizat prinderea unor contrabandiști de țigări. În localitatea Valea Vișeului, în jurul orei 21:15, doi tineri aflați într-un autoturism fără numere de înmatriculare nu au oprit la semnalul forțelor de ordine.

Autoturismul a oprit inițial pentru câteva secunde, apoi a demarat în viteză. „Mașina de teren a oprit pentru câteva secunde, după care a demarat în trombă, moment în care colegii noștri au tras patru focuri de avertisment în plan vertical și alte patru spre pneurile autoturismului, însă conducătorul auto tot nu a oprit,” a transmis Poliția de Frontieră.

Polițiștii au pornit în urmărirea vehiculului și, după aproximativ un kilometru, au descoperit mașina abandonată, precum și 13 baxuri de țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 70.000 de lei.

Reclamă

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei doi tineri din mașină sunt maramureșeni cu vârste de 24 și 25 de ani. Tânărul de la volan avea permisul de conducere suspendat.

Atât autoturismul, cât și cele 6.250 de pachete de țigări, în valoare de peste 73.000 lei, au fost confiscate. Cei doi tineri sunt acum cercetați pentru contrabandă, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro