Luni seară, străzile din București au fost martorele unei urmăriri demne de filme.

Un șofer, care s-a dovedit a fi un fost chestor în Ministerul de Interne, a încercat să scape de polițiști după ce a trecut pe roșu. Cu toate acestea, planul său a fost zădărnicit de traficul aglomerat, iar el a fost prins în cele din urmă.

Potrivit unor surse din poliție, bărbatul urmărit a fost chestor în cadrul Ministerului de Interne și avea 60 de ani. Incidentul a avut loc în Sectorul 3, în apropierea sediului Brigăzii Rutiere. Martorii au observat cum acesta conducea într-un mod aparent periculos și sub influența alcoolului.

Îngrijorați de situație, oamenii au sunat imediat la numărul de urgență 112, iar polițiștii au intervenit prompt.

Bărbatul a fost găsit în afara mașinii, dar în momentul în care a observat prezența agenților de poliție, s-a urcat rapid la volan și a început să fugă. Poliția a pornit în urmărirea sa, iar o cursă tensionată s-a desfășurat pe străzile aglomerate ale Capitalei. Cu toate acestea, după câțiva kilometri, mașina șoferului a fost blocată de polițiști, iar el a fost prins, conform Adevărul.ro.

Bărbatul a fost arestat

Deși mașina era blocată, bărbatul a refuzat să se supună indicațiilor polițiștilor și să coboare din vehicul. Situația a devenit tot mai tensionată, iar unul dintre agenți a fost nevoit să spargă geamul mașinii folosind patul pistolului, conform relatărilor martorilor. În cele din urmă, bărbatul a fost scos din mașină și supus unui control amănunțit de către polițiști.

Urmărire ca în filme pe străzile Bucureștiului! Fost chestor MAI, prins băut la volan. A încercat să fugă de polițiști

După ce a fost scos din mașină, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,56. El a fost dus la Institutul Național de Medicină Legală (INML) pentru a-i fi recoltate probe suplimentare și, ulterior, a fost audiat la sediul Brigăzii Rutiere. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Trecutul în Ministerul de Interne

Potrivit surselor din poliție, bărbatul în cauză a avut o carieră înaltă în Ministerul de Interne, ocupând funcția de chestor. Această informație adaugă o notă de ironie și surpriză în povestea urmăririi, deoarece un fost ofițer de poliție, care ar fi trebuit să respecte legea și să promoveze siguranța rutieră, a fost prins într-o astfel de situație delicată.

Exemplu de „așa nu”

Din păcate, România se clasează în continuare printre primele locuri în Europa la cele mai multe decese cauzate în accidente rutiere grave. Cu toate acestea, șoferii continuă să conducă iresponsabil, să se urce băuți la volan sau chiar drogați. Legea este în continuare permisivă, motiv pentru care aceștia nu se sperie de prevederile Codului Rutier.

Din nefericire, nici cei care ar trebui să fie un exemplu bun pentru români nu se urcă la volan cu simț de răspundere.