Reclamă

Urania Cremene este unul dintre cei mai apreciați specialiști în parenting din România. Aceasta realizează workshop-uri și conferințe pe această temă. În cadrul lor, părinții sunt învățați cum să abordeze creșterea copiilor după alte criterii decât cele tradiționaliste. Astfel, legat de prezența părinților în viața copiilor, specialistul are sfaturi extrem de valoroase.

Urania Cremene : Copilul are nevoie de părinți împreună, ca un cuplu

Una dintre marile probleme ale lumii actuale sunt divorțurile. Aceste separări ale familiilor din dorința de a le oferi copiilor liniște. De altfel, tot mai mulți părinți decid să se separe după cele mai minore neînțelegeri. Fără să lupte pentru căsnicia lor, dar mai ales pentru căminul construit în jurul copilului.

Urania Cremene întărește ideea că fiecare copil are nevoie de părinți împreună. După naștere, cordonul ombilical „virtual”, care îl leagă de mamă rezistă. Acesta rămâne la fel de puternic până în jurul vârstei de 2 ani. Rolul tatălui este de a-i da curaj copilului de a-și dezvolta autonomia. De altfel, acesta își  hrănește nevoia de cunoaștere tot sub îndrumarea tatălui. Energia acestuia este reținută ca fiind fermă, protectoare.

Are nevoie de cuplu în primul rând. Dacă se poate să rămână puternic și autoritar, copilul este cel mai fericit. Copilul s-a născut într-un cuplu și acest cuplu este nevoie să rămână în continuare solid. În primii ani, copilul are nevoie de atașament, are nevoie de căldură. Are nevoie să știe că la fiecare strigăt e cineva acolo. Are voie sa simtă că mama și tata sunt liniștiți. Până la doi ani, cordonul ombilical nu e tăiat decât fizic.  Rolul principal al tatălui este de a da curaj.”, explică specialistul.

România a ajuns în topul european al ratei divorțurilor printre locurile fruntașe. Tot mai multe familii se despart, iar copiii percep ca pe o traumă această ruptură.

De altfel, majoritatea celor mici care provin din aceste familii au nevoie de terapie.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro