Uraganul Ian a lăsat milioane de oameni fără electricitate.

Uraganul Ian a provocat un dezastru inimaginabil în Florida. Peste 2,2 milioane de case au fost lăsate fără curent, iar populația este nevoită să își lase totul și să meargă la adăpost. 

Uraganul Ian a lovit Florida cu o viteză a vântului de 241 de km/h, iar imaginile surprinse sunt de-a dreptul apocaliptice. Acoperișurile au fost smulse, copacii au fost doborâți la pământ, iar străzile au fost inundate. Locuitorii au fost îndemnați să meargă la adăpost și au fost nevoiți să-și părăsească casele.

Organismul guvernamental american care are rolul de a proteja populația de dezastrele naturale consideră că populația ar putea fi strămutată pe termen lung. Catastrofele sunt uriașe, iar toți oamenii sunt în pericol. Nici casele nu mai sunt sigure în fața viiturilor.

„Nu cred că le putem cuantifica încă. Dar pot să vă spun că vor fi catastrofale”, a spus directorul Deanne Criswell pentru CNN.

Toate căile de transport aflate în calea furtunii au fost închise. Aici se numără gările, aeroporturile, porturile, chiar și Centrul Spațial Kennedy care se pregătea pentru lansarea unei rachete.

Uraganul Ian este considerată cea mai puternică furtună care a lovit Statele Unite în ultimul secol. În această perioadă, mai multe persoane și-au pierdut viața. Imaginile sunt greu de privit și se poate vedea neputința oamenilor în fața fenomenelor naturii.

@xhevdet.kallamazi GODISGREAT #america #florida #usa ♬ original sound – Xhevdet Kallamazi 🔩

Joe Biden este alături de Florida și se va deplasa în zonele afectate

Președintele Statelor Unite ale Americii a anunțat că va furniza asistență federală în zonele afectate. El intenționează să vizitele Florida în momentul în care condițiile vor permite acest lucru.

„Continuăm să luăm măsuri rapide pentru ajutarea familiilor din Florida. În cursul nopţii, am emis o declaraţie privind dezastru major, astfel încât să accelerăm asistenţa federală pentru a suplimenta eforturile de reconstrucţie.”, a transmis Joe Biden pe Twitter.

Totodată, a anunțat că va efectua o vizită și în Puerto Rico, teritoriu afectat de Uraganul Fiona în urmă cu puțin timp.

„Locuitorilor din Puerto Rico le spun că nu i-am părăsit. Menţin angajamentele faţă de dumneavoastră şi faţă de reconstrucţie.”, a menționat președintele.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.