ReclamăUpdate. Se agravează situaţia. S-a produs al treilea cutremur în România

Publicat: joi, 13 februarie 2020, 11:42

Reclamă

După ce Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat două cutremure în această dimineaţă, la scurt timp s-a produs un al treilea seism. Situaţia devine alarmantă pentru autorităţi.

Reclamă

Cel de al treilea cutremur, cu magnitudinea 2,7, s-a produs la ora 9:00, la adâncimea de 9 km, la 43 km sud de Iaşi, 47 km nord est de Bacău, 110 km vest de Chişinău şi 156 km nord de Galaţi.

Reclamă

Reamintim că primul seism a avut magnitudinea de 2,1 pe scara Richter şi a avut loc la ora 4.34 în Vaslui, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Adâncimea seismului a fost la doar 7 km.

La scurt timp, un al doilea seism s-a produs în aceeași regiune. Acesta a avut o magnitudine de 2 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 6:31, la o adâncime de 6 km.

De la începutul lunii februarie, România a fost zguduită de 8 cutremure cu magnitudini de peste 3,3 pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs pe 31 ianuarie în  judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 km, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost simţit şi la Bucureşti.

Reclamă

Reclamă

O să îți placă și:

Reclamă

Reclamă