Autoritățile au oferit ultimele informații despre stația GPL din Sectorul 3, unde s-au înregistrat scurgeri de gaz. Pompierii și proprietarii au acționat și au securizat zona. 

Pericol de explozie la stația GPL din București

Stația GPL, care fusese închisă în urmă cu câteva zile, este situată pe Strada Energeticienilor, nr. 88. În apropierea acesteia sunt mai multe blocuri de locuințe, precum și o sală sportivă. Autoritățile au stabilit un perimetru de siguranță, iar proprietarii au fost contactați.

Din primele informații, scurgerile de gaz au fost înregistrate la un robinet de la o cisternă. Salvatorii au acționat imediat pentru securizarea acesteia. Mai exact, s-a montat un robinet de siguranță peste robinetul inițial.

Conform șefului ISU București, în acest moment nu se mai simte miros de gaz și nici nu mai sunt emisii detectate în aer. Totuși, 2 autospeciale au rămas în alertă pentru supraveghere. De asemenea, pompierii vor acționa în orele ce urmează pentru transferarea gazului într-o cisternă sigură.

Colonelul Alexandru Precup, inspectorul şef ISU Bucureşti a mai transmis că riscul de explozie a fost evitat cu succes și că în acest moment locatarii și pompierii ajunși la fața locului sunt în afara oricărui pericol.

ISU București a mai transmis că populația a fost evacuată pe o rază de 100 m pentru siguranța acesteia până la remedierea situației. Circulația a fost restricționată, iar la fața locului au intervenit 5 autospeciale. 50 de persoane au fost evacuate.

Stațiile GPL din toată țara, luate la verificat

Tragedia de la Crevedia, în urma căreia 3 persoane au murit, iar 56 au fost rănite, a tras un semnal de alarmă de care România avea nevoie. Stațiile GPL sunt un adevărat pericol, iar cele mai multe nici nu au avizele necesare.

Premierul Marcel Ciolacu a ordonat controale în toată țara. Iar situația este alarmantă. Multe nu ar trebui să funcționeze.

Spre exemplu, în București, în Sectorul 6, doar 1 din toate cele controlate îndeplinea condițiile necesare. Premierul a cerut autorităților competente să ia măsuri ferme și să nu-i ierte pe patroni.