După aproape 7 ani de la producerea tragediei, judecătorii Curții de Apel București au pronunțat astăzi sentințele definitive în Dosarul Colectiv. Cele mai mari pedepse le-au primit patronii clubului, Alin Anăstăsescu, Costin Mincu și Paul Gancea.

Dacă Paul Gancea și Costin Mincu s-au predat imediat după pronunțarea sentinței definitive, Alin Anăstăsescu, cel care, de altfel a primit și cea mai mare pedeapsă, a dispărut fără urmă.

Alin Anăstăsescu, unul dintre patronii de la Colectiv, a dispărut fără urmă

După ce Curtea de Apel a dat joi sentințele definitive în dosarul Colectiv, polițiștii l-au căutat pe fostul patron de Colectiv la domiciliul său, însă nu l-au găsit. Oamenii legii au găsit-o acasă pe mama inculpatului, care a afirmat că nu deține nicio informație referitoare la locul unde s-ar putea afla fiul ei, scrie romaniatv.net. 

Atunci când i-au observat lipsa, polițiștii au demarat căutările. La ora transmiterii acestei știri nu se știa cu exactitate dacă Alin Anăstăsescu a fost găsit sau nu.

Cristian Popescu-Piedone, fost primar al Sectorului 4 și actual primar al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. În prima instanță, el primise 8 ani și șase luni de închisoare.

Majoritatea pedepselor au fost reduse de către Curtea de Apel București, față de cele primite la instanța de fond.

Sentinţe finale în Dosarul Colectiv:

  • Cristian Popescu Piedone – 4 ani cu executare
  • Alin George Anastasescu (patron club) – 11 ani și 8 luni cu executare
  • Costin Mincu (patron club) – 8 ani cu executare
  • Paul Gancea (patron club) – 6 ani și 4 luni cu executare
  • Viorel Zaharia (pirotehnist) – 6 ani și 10 luni cu executare
  • Marian Moise (pirotehnist) – 6 ani și 10 luni cu executare
  • Cristian Niţă, Director firme artificii – 2 ani si 6 luni
  • Pompier Radu Antonita – 7 ani si 6 luni.
Unul dintre patronii de la Colectiv a dispărut fără urmă. Alin Anăstăsescu are de ispășit 11 ani și 8 luni de închisoare
social media

Costin Mincu s-a predat la Poliția din Bragadiru

Un alt patron de la Colectiv, Costin Mincu, condamnat la opt ani de închisoare, s-a predat la Poliţia din Bragadiru. În luna martie, acesta a postat un mesaj pe Facebook în care spunea că este împăcat nu se așteaptă să fie achitat.

„M-am împăcat de mult timp cu gândul că o să merg la pușcărie și mă bucur că în sfârșit se termin[ toată așteptarea asta. Nu visez vreo achitare și asta nu pentru că mă consider vinovat, ci pentru că am renunțat de mult să cred că adevărul are un rol major în decizie”, scria Costin Mincu pe Facebook.