La aproape două luni de la oprirea fotbalului, factorii implicați în acest sport încearcă să treacă cât mai ușor peste această perioadă. Dacă jucătorii fac eforturi să se mențină în formă, fără să iasă din casă, Federația Internațională de Fotbal caută cele mai bune soluții, pentru reluarea meciurilor, fără a periclita în niciun fel sănătatea echipelor de fotbal sau a suporterilor.

Reclamă

Printre măsurile pe care vrea să le adopte FIFA, în lupta împotriva răspândirii coronavirusului se numără şi sancționarea prin acordarea de cartonaș galben a fotbaliștilor care scuipă, scrie ziarul belgian Le Soir.

Potrivit lui Michel D’Hooghe, șeful departamentului medical al FIFA și fost preşedinte al clubului belgian FC Bruges, jucătorilor ar trebui să li se interzică acest comportament care oricum era nepoliticos și neplăcut vederii și care acum se poate dovedi și periculos.

„Este o practică răspândită în fotbal și nu este foarte igienic (…) Când vom relua fotbalul, cred că trebuie să evităm cât mai mult asta. Problema este să știm dacă va fi posibil. Poate că arbitrii vor putea arăta cartonașul galben. Este nesănătos și este un bun mijloc de a răspândi virusul. Este unul dintre motivele pentru care trebuie să fim prudenți, înainte de a reîncepe. Nu sunt pesimist, dar sunt mai degrabă sceptic în acest moment”, a declarat belgianul pentru cotidianul britanic The Telegraph.

Medicii s-au declarat în favoarea acestei idei, deoarece saliva contaminată poate rămâne câteva ore pe gazon, de aici venind și riscul pentru ceilalți jucători.