Reclamă
Reclamă

Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări de călătorie de către o companie membră UNSAR a fost de 45.000 euro, a anunţat Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România. Această sumă a fost acordată unui turist pentru acoperirea cheltuielilor medicale necesare restabilirii stării sale de sănătate.

Cifrele arată că aceasta nu este o situaţie izolată. Primele cinci cele mai mari despăgubiri achitate în baza acestui tip de asigurare depăşesc, cumulat, 207.000 euro. „Odată cu venirea verii, ne gândim cu toţii la momentele de relaxare pe care le vom petrece alături de cei dragi. Însă, chiar şi în vacanţă putem avea parte de situaţii mai puţin plăcute, care ne pot afecta serios bugetul. De aceea, recomandăm tuturor să se informeze şi să aleagă soluţia potrivită pentru o vacanţă fără griji – asigurarea de călătorie”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general al UNSAR.

Interesul românilor pentru asigurările de călătorie este în creştere. Conform celei mai noi cercetări sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR, 40% dintre respondenţi declară că sunt mai interesaţi de acest tip de asigurare, un procent cu 14 puncte procentuale mai mare faţă de anul trecut.

Reclamă

UNSAR subliniază importanţa asigurării de călătorie ca o plasă de siguranţă financiară, preluând cheltuielile medicale ocazionate de o îmbolnăvire sau de un accident petrecut în timpul vacanţei. De asemenea, se pot acoperi costurile cauzate de pierderea sau întârzierea bagajelor, pierderea documentelor, întreruperea şi/sau anularea călătoriei, prejudiciile cauzate terţelor persoane, asistenţa rutieră şi altele. „O asigurare potrivită specificului călătoriei noastre poate răspunde tuturor acestor provocări şi ne poate oferi sprijinul financiar necesar – atunci când apar situaţii neprevăzute”, a declarat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri şi Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Înfiinţată în 1994, UNSAR reprezintă 21 de companii de profil, care deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR constă în apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor şi promovarea dezvoltării durabile a industriei pe plan intern şi internaţional. Din 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurătorii membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro