Cambridge și-a închis campusurile pentru studenți în martie. După ce guvernul britanic a introdus o serie de măsuri mai stricte.

Reclamă

Cambridge anunță desfășurarea cursurilor online până în 2021

Universitatea a anunțat miercuri că toate prelegerile vor fi susținute online până în vara anului 2021.

„Toate prelegerile de masă – acele de mari prelegeri care implică o mulțime de studenți – nu se vor întâmpla față în față, ci vor fi puse online”, a spus Graham Virgo, Pro-vice-cancelar principal pentru educație.

Cu cât mai mulți studenți s-ar întoarce în campusuri și sistemul de „supraveghere” a predării de grup în cadrul micilor colegii care formează universitatea ar continua.  Aceștia vor aplica reglementările de distanțare socială în vigoare.

,,Nu se va simți ca un curs online, pentru că va exista toată această altă educație în jurul lui”, a mai spus Virgo.

Universitatea a spus că decizia ar putea fi revizuită în funcție de îndrumările oficiale privind tratarea virusului. O purtătoare de cuvânt a Universităților din Marea Britanie a declarat că anunțul de la Cambridge pare să fie primul din Regatul Unit care se aplică pe durata întregului an.

Universitatea de Stat din California, a decis săptămâna trecută să facă orele virtuale și în toamnă. Aceasta este una dintre primele universități din Statele Unite care anunță o asemenea decizie.  Pe fondul temerilor unui al doilea val.

Universitățile ar putea păstra aceleași taxe

Ministrul universităților din Marea Britanie a declarat că taxele nu se vor schimba. Instituțiile ar putea percepe în continuare taxa integrală de școlarizare de 9.250 de lire sterline (11.320 de dolari). Atât timp cât vor menține standarde ridicate de predare online.

Nicola Dandridge, directorul general al Biroului pentru Studenți, a spus parlamentarilor  că studenții trebuie să știe ce educație li se va oferi.  Înainte de a accepta locurile oferite.

„Ceea ce nu vrem să vedem sunt promisiunile că totul va reveni la normal – o experiență de campus – când se va dovedi că nu este cazul”, a spus ea.

Sursa: Reuters.com