Unirea, sărbătorită la Iaşi prin scandări şi huduieli cu pancarte! Cum s-a ales praful de un eveniment istoric transformat în scandal politic

Ne-am obişnuit ca în România, la fiecare eveniment istoric, politicienii să transforme momentul în unul demn de scena politică, în care discursurile fiecăruia se bazează pe atacul opoziţiei sau promisiunile demne de culoarea partidului din care face parte. Aşa s-a întâmplat astăzi şi la Iaşi, acolo unde preşedintele Klaus Iohannis a fost fluierat, înjurat şi huiduit de cei prezenţi din cauza faptului că s-a legat de PSD în discursul său. Printre cei care au scandat, au fost şi oameni care au aplaudat.

Esenţa însă este cu totul alta. Au uitat, de la autorităţi, oficialităţi, politicieni şi până la toţi ceilalţi oameni aflaţi la eveniment…Au uitat că este un moment istoric de omagiu, de preţuire şi de aduceri aminte asupra marilor evenimente care au marcat România şi existenţa oamenilor din generaţie în generaţie. Au uitat ce trebuie de fapt făcut pe data de 24 ianuarie…

Preşedintele Iohannis a fost huiduit pe tot parcursul discursului său dedicat Micii Uniri. Cele mai mari huiduiri au venit în momentul în care Iohannis a menţionat de PSD.

Toţi politicienii au fost întâmpinaţi cu pancarte. Unii dintre participanţi au afișat mesaje precum „Bine aţi venit la circ, hai că vă dăm noi pâinea”, „Aţi intrat în horă, marcaţi banul pentru Moldova”, „Faceţi drumuri şi spitale, tăiaţi pensiile speciale”, „Hora la Iaşi, banii la Bucureşti”.

Şi uite aşa…s-a mai dus un eveniment istoric…

Lasă un răspuns

De teama huiduielilor, Orban a renunţat la discursul de la Iaşi. Ce a transmis acesta

Care este discursul Președintelui Klaus Iohannis care a iscat scandalul de la Iaşi